Ekologiczny piernik lipowy

Składniki:
torebka herbaty z kwiatu lipy BIO
2 szklanki mąki pszennej BIO
2 jaja BIO
1/2 szklanki cukru trzcinowego BIO
2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO
po szczypcie: cynamonu, zmielonych goździków, imbiru i kardamonu BIO

Sposób przygotowania:
-Torebkę herbaty z kwiatu lipy zalać 1/2 szklanki wrzątku, przykryć i
odstawić na 30 minut.

-Wymieszać: mąkę, proszek do pieczenia, jaja, cukier, przyprawy i napar
lipowy, następnie przełożyć do foremki.

-Piec 45 minut w temperaturze 170 stopni C.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Autorka przepisu, pani Agnieszka Góra otrzymuje od nas nagrodę niespodziankę – książkę “Ekologiczne Ziarna Zbóż. Pokarm, lek i kosmetyk”.

 

[Wróć do spisu Eko Deserów] | [Wróć do spisu przepisów ]

 


 



Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!

 

 

 

Brak postów do wyświetlenia