Zimą, gdy ciężko o zróżnicowane sezonowe owoce można do przygotowania zdrowego deserku dla malucha, wykorzystać domowe powidła śliwkowe, które przyrządziliśmy jesienią. Proponujemy deserek przygotowany na bazie domowych powideł z ekologicznych śliwek.
Śliwki są bogatym źródłem witamin: A, C, E, K, P i z grupy B. Ponadto zawierają żelazo, magnez, fosfor, wapń, potas oraz dużo błonnika, który przeciwdziała zaparciom i korzystnie wpływa na układ trawienny.
Deserek można podawać dziecku karmionemu piersią już od 6 miesiąca.
Oto przepis na Śliwkowy eko deserek dla malucha
fot. www.sxc.hu
Jeśli chcą być Państwo na bieżąco z aktualnościami i artykułami zamieszczanymi na https://biokurier.pl zapraszamy do skubskrypcji newslettera (po lewej stronie u dołu)!
Raz w tygodniu dostarczamy porcji świeżych informacji!
{jcomments on}
Nowe trendy na rynku ekologicznym ? to temat konferencji organizowanej przez redakcję Biokuriera w ramach najbliższej edycji (15-17 października) Targów Natura Food w Łodzi. Nasi prelegenci przybliżą słuchaczom tematy sprawiedliwego handlu, naturalnej kosmetyki, eko tekstyliów, ekoproduktów dla dzieci. Handlowcy będą mieli okazję dowiedzieć się jak włączyć się w ogólnopolskie kampanie dotyczące zdrowego odżywiania.