Składniki:
szklanka cukru nierafinowanego BIO
około 3/4 szklanki masła BIO
2 jajka BIO
1 łyżeczka cukru waniliowego BIO
3 szklanki płatków owsianych BIO
2 szklanki mąki BIO
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
1 szklanka posiekanych orzechów laskowych lub włoskich BIO
1/2 szklanki rodzynek BIO
1/2 szklanki żurawiny suszonej BIO
papier do wyłożenia blachy
Sposób przygotowania:
Wyjdzie około 30 ciasteczek.
Smacznego!
Autorka przepisu pani Małgorzata Górska z Bydgoszczy otrzymuje od redakcji Biokuriera nagrodę niespodziankę w postaci książki Ekologiczna Apteczka Warzywna.
Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody!
Nasz adres: redakcja@biokurier.pl
Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!