Teraz czytasz...
Kruche rogaliki z różą

Kruche rogaliki z różą

Składniki na ciasto:
300 g  mąki
½ kostki masła
½ szklanki cukru
1 jajo

Dodatkowo:
Dżem z róży

Sposób przygotowania:

1.    Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto.
2.    Wałkujemy go i robimy  malutkie trójkąty.
3.    Na każdy trójkąt nakładamy dżem z róży i delikatnie zwijamy trójkąty .
4.    Gotowe rogale przekładamy na form e wyłożoną papierem do pieczenia.
5.    Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut, w temp. 180C, aż rogaliki zarumienią się.

Zobacz także
wiosenna pokrzywa w wiklinowym koszu

autorka przepisu: Katarzyna Kosmala

 

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.