Składniki:
1 cebula
0,3 kg mięsa mielonego
3 marchewki
3 szklanki cukinii startej na grubych oczkach i wyciśniętej z soku
1 ¼ szklanki kaszy manny
0,2 kg sera żółtego
3 żółtka
3 białka ubite na sztywną pianę
3 łyżki oleju
Sól, przyprawy wedle gustu
½ szklanki bułki tartej
Sposób przygotowania:
1. Cebule, cukinie, ser żółty, marchewkę ścieramy na grubych oczkach.
2. Dodajemy mięso mielone, przyprawy, kasze mannę, olej, żółtka i mieszamy.
3. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, mieszamy i przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem.
4. Posypujemy po wierzchu bułką tartą.
5. Pieczemy 1 godzinę w temp. 180 stopni Celsjusza.
autorka przepisu: Katarzyna Kosmala