Teraz czytasz...
Pasztet z cukini
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Pasztet z cukini

Składniki:

1 cebula
0,3 kg mięsa mielonego
3 marchewki
3 szklanki cukinii startej na grubych oczkach i wyciśniętej z soku
1 ¼ szklanki kaszy manny
0,2 kg sera żółtego
3 żółtka
3 białka ubite na sztywną pianę
3 łyżki oleju
Sól, przyprawy wedle gustu
½ szklanki bułki tartej

Sposób przygotowania:

1.    Cebule, cukinie, ser żółty, marchewkę ścieramy na grubych oczkach.
2.    Dodajemy mięso mielone, przyprawy, kasze mannę, olej, żółtka i mieszamy.
3.    Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, mieszamy i przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem.
4.    Posypujemy po wierzchu bułką tartą.
5.    Pieczemy 1 godzinę w temp. 180 stopni Celsjusza.

autorka przepisu: Katarzyna Kosmala

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.