Teraz czytasz...
Grejpfrut i mandarynki w sałatce z łososiem
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Grejpfrut i mandarynki w sałatce z łososiem

Składniki:

1 płat wędzonego łososia
1 grejpfrut
1 mandarynka duża
6 liści Salaty masłowej
3 oliwki czarne
1 łyżka orzechów włoskich
3 dkg sera lazur złocistego
1 dkg sera lazur błękitnego
½ papryczki chili żółtej
2 łyżki oliwy z oliwek
Bazylia suszona
Oregano suszone
1 łyżeczka octu balsamicznego
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania:
Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Grejpfruta obieram ze skóry i cząstki z białych błonek. To samo robię z mandarynką. Grejpfruta i mandarynkę układam na sałacie. Dodaję kawałki sera lazur złocistego i błękitnego. Dodaję połówki oliwek czarnych oraz pokrojoną papryczkę chili. Łososia wędzonego kroję na kawałki, zwijam w ruloniki i układam na sałacie. Oliwę z oliwek mieszam z bazylią, oregano, dodaję sól, pieprz, ocet balsamiczny całość mieszam i polewam sałatkę. Dodaję orzechy włoskie.

Smacznego

autorka przepisu: Magda

Przepis nadesłany w ramach konkursu: Skrzynka eko cytrusów za najlepszy przepis

Wróć do listy przepisów ] [wróc do spisu przepisów cytrusowych]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.