Składniki:
1 płat wędzonego łososia
1 grejpfrut
1 mandarynka duża
6 liści Salaty masłowej
3 oliwki czarne
1 łyżka orzechów włoskich
3 dkg sera lazur złocistego
1 dkg sera lazur błękitnego
½ papryczki chili żółtej
2 łyżki oliwy z oliwek
Bazylia suszona
Oregano suszone
1 łyżeczka octu balsamicznego
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:
Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Grejpfruta obieram ze skóry i cząstki z białych błonek. To samo robię z mandarynką. Grejpfruta i mandarynkę układam na sałacie. Dodaję kawałki sera lazur złocistego i błękitnego. Dodaję połówki oliwek czarnych oraz pokrojoną papryczkę chili. Łososia wędzonego kroję na kawałki, zwijam w ruloniki i układam na sałacie. Oliwę z oliwek mieszam z bazylią, oregano, dodaję sól, pieprz, ocet balsamiczny całość mieszam i polewam sałatkę. Dodaję orzechy włoskie.
Smacznego
autorka przepisu: Magda
Przepis nadesłany w ramach konkursu: Skrzynka eko cytrusów za najlepszy przepis
[ Wróć do listy przepisów ] [wróc do spisu przepisów cytrusowych]