Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej – EcoFood Poland w EXPO XXI Warszawa odbędą się najprawdopodobniej w drugiej połowie czerwca. Co w programie?
Po wielu konsultacjach i rozmowach z przedstawicielami branży postanowiliśmy przesunąć termin targów na czas, w którym zagrożenie zostanie zminimalizowane. Nowy termin został ustalony na drugą połowę czerwca – jesteśmy w trakcie ustalania najbardziej dogodnego terminu z obiektem wystawienniczym EXPO XXI, niezwłocznie po potwierdzeniu daty zostanie ona opublikowana
– informują organizatorzy.
EcoFood Poland to najdynamiczniej rozwijające się wydarzenie targowe w Polsce poświęcone wyłącznie żywności ekologicznej, naturalnej i tradycyjnej. Targi dedykowane są profesjonalistom z branży spożywczej, w tym producentom, ale także dystrybutorom, hurtownikom, importerom i eksporterom oraz detalistom.
Wydarzenie wspierane jest przez najważniejsze instytucje działające w zakresie żywności
ekologicznej: Polską Izbę Żywności Ekologicznej, Polską Ekologię, a także branżowe media – m.in. portale: Ekodostawcy, Biokurier, Portal Spożywczy czy Food Forum.
EcoFood Poland odbywają się równolegle z największymi biznesowymi targami spożywczymi w Polsce – WorldFood Poland. Gwarantuje to dotarcie do tysięcy branżowych odwiedzających nie tylko z kraju, ale także zagranicy oraz szerokie możliwości wymiany wiedzy, doświadczeń oraz networkingu wśród profesjonalistów z różnych gałęzi branży żywności.
Ubiegłoroczna, rekordowa edycja zgromadziła prawie 7000 uczestników z całego świata. Co istotne, prawie połowa odwiedzających targi WorldFood Poland poszukiwała żywności ekologicznej i naturalnej. Także wystawcy z innych sektorów targowych doceniają tą unikalną możliwość pozyskiwania inspiracji związanych z wdrażaniem eko-rozwiązań w procesie produkcji.
Targi WorldFood Poland oferują możliwość spotkania polskiego sektora spożywczego
z zagranicznymi partnerami oraz nawiązania nowych relacji biznesowych na świecie.
Współpraca z najważniejszymi instytucjami pomaga tworzyć polskie targi z międzynarodowym zasięgiem. To także okazja do integracji i dyskusji o kondycji branży.
Wystawcy z Polski i zagranicy, panele dyskusyjne, pokazy kulinarne, spotkania B2B z sieciami handlowymi i przedstawicielami sektora HoReCa , konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej – to wszystko podczas EcoFood Poland 2020.