Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kompot z jabłek, śliwek i moreli
Kompot z jabłek, śliwek i moreli
to napój idealny na upały. Orzeźwia i idealnie smakuje, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.
Autorką przepisu na kompot jest Viola Grzelka, autorka książek "
Mamucie Przysmaki. Przepisy na jesień, zimę i przedwiośnie
" oraz "
Mamucie Przysmaki. Przepisy na wiosnę i lato
".
Drukuj przepis
Przypnij przepis
Składniki
1
jabłko
3
morele
1
śliwka
4
szklanki
wody
1-2
łyżki cukru
Przygotowanie
Owoce umyj, usuń pestki i pokrój na mniejsze części.
Morele, jabłko i śliwkę zalej wodą i dodaj cukier do smaku.
Gotuj 3 minuty i odstaw pod przykryciem na kwadrans.
Ostudź garnek w zimnej wodzie, przecedź owoce. Smacznego ;-)
Słowa kluczowe
jabłka, kompot, owoce sezonowe
Próbowałeś/aś już tego przepisu?
Let us know
how it was!