Go Back
papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana jest szybka i prosta do zrobienia. Składniki do jej przygotowania znajdziesz w każdym sklepie.
Autorką przepisu jest Katarzyna Kosmala.

Składniki
  

  • 5 kolorowych papryk
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 torebka kaszy jaglanej
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • olej do smażenia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki hyzopu lekarskiego

Przygotowanie
 

  • Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne.
  • Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
  • Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Dodaj mięso mielone, podsmaż.
  • Gdy mięso będzie gotowe, dodaj kaszę, przyprawy, listki hyzopu i wymieszaj.
  • Przygotowanym farszem napełnij połówki papryki.
  • Piecz 25 minut w piekarniku.
Słowa kluczowe papryka
Próbowałeś/aś już tego przepisu?Let us know how it was!