Go Back

Koktajl „snickers”

Autorką przepisu jest mgr inż. Paula Nagel, ekspert ds. żywienia w Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej i Centrum Dietetycznym Online NIZP-PZH w Warszawie.
Przepis ukazał się w najnowszym numerze drukowanego Biokuriera.
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
Wartość energetyczna: 227 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 50 g
Czas przygotowania 10 min
Porcje 2

Składniki
  

  • 1 dojrzały banan
  • 2 daktyle
  • 200 ml napoju owsianego
  • 30 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki masła orzechowego bez oleju palmowego w składzie

Przygotowanie
 

  • Daktyle zalej wrzącą wodą na kilka minut.
  • Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie ostudź.
  • Banana obierz ze skórki.
  • Wszystkie składniki dokładnie zblenduj i przelej do szklanki.