O produktach spożywczych wprowadzających toksyny do ludzkiego organizmu i o tym, że pożywienie może być także lekarstwem – będzie mowa na konferencji, jaka odbędzie się 15 grudnia w Częstochowie.
Referaty wygłoszą m.in. Jolanta Miklar, farmaceutka i dietetyczka, publicystka kwartalnika „Porady na zdrowie” – o znaczeniu żywności dla zdrowia, dr Zygmunt Hortmanowicz, lekarz i ekolog – o znaczeniu rolnictwa ekologicznego, dr Zygmunt Fura z Polskiego Klubu Ekologicznego o napojach energetyzujących, prof. dr Mieczysław Pasowicz, kardiolog z Instytutu Medycyny Innowacyjnej w Krakowie – o wpływie odżywiania na choroby cywilizacyjne. Będzie także o zasadach żywienia według św. Hildegardy z Bingen, o poście Daniela, diecie dr Ewy Dąbrowskiej oraz harmonii w życiu duchowym.
Konferencja zatytułowana „Śmieciowa żywność – niebezpieczne związki” rozpocznie się we wtorek, 15 grudnia o godz. 18.00 w sali konferencyjnej Muzeum Monet i Medali Jana Pawła II w Częstochowie przy ul. Jagiellońskiej 67.
Wstęp wolny.
(KK)