Kulinarne Prawo Jazdy Wege Edition to cykl szkoleń z zakresu kuchni roślinnej bez nabiału i mięsa, za to z dużą ilością warzyw. Celem projektu jest edukacja z zakresu zdrowej i zbilansowanej diety roślinnej oraz promocja dobrego jedzenia.
18 kwietnia br. w Food Lab Studio zostało zorganizowane roślinne śniadanie, które było zapowiedzią cyklu warsztatów Kulinarne Prawo Jazdy Wege Edition. Spotkanie organizatorzy rozpoczęli od dyskusji merytorycznej o przyszłości jedzenia, o tym jak dobrze jeść z poszanowaniem dla zdrowia i naszej planety. Udzielili odpowiedzi na pytanie, czy dieta wegańska może byś zbilansowana, zdrowa i do tego smaczna. W dyskusji wzięli udział prowadzący warsztaty: Grzegorz Łapanowski, dietetyk Katarzyna Pieczyńska, Dominika Wójciak, Malka Kafka, Piotr Ważyński, Zuza Rzymanek, Ervegan oraz przedstawiciele Bio Planet.
Zespół Food Lab Studio zadbał o pyszne, wiosenne menu i warzywa od zaprzyjaźnionych lokalnych dostawców.
Kulinarne Prawo Jazdy: inspirujące spotkania i smaczna kuchnia
Podczas spotkania organizatorzy zainicjowali temat warsztatów kulinarnych, które maja w zamyśle przeprowadzić: Kulinarne Prawo Jazdy Wege Edition. Na warsztatach można zobaczyć, jak gotować pysznie, zdrowo i sezonowo. Podczas spotkań zostaną obalone mity na temat diety roślinnej. Warsztaty to również okazja do poznania technik kulinarnych obróbki warzyw.
Pierwsze warsztaty odbędą się 14 maja o godz 18:00 w Food Lab Studio przy ul. Racjonalizacji 5.
Cena pojedynczego warsztatu: 255 zł.
Cena całego cyklu 6 warsztatów: 1399 zł.
Więcej informacji o wydarzeniu i poszczególnych warsztatach na Facebook’u i na stronie organizatora.