Podpatrzone na BioFach 2013. Topinambur ma potencjał!

Nazwa topinambur brzmi egzotycznie dla wielu europejskich konsumentów tymczasem jest to warzywo uprawiane lokalnie. W jego potencjał wierzą przedstawiciele firmy Topina, która od wielu lat na BioFachu prezentuje najróżniejsze produkty na bazie tego warzywa.

Z ekologicznego topinamburu w firmie Topina wytwarzane są m.in. soki, przeciery, koncentraty, likiery i suplementy diety. Topinambur można wykorzystać także jako dodatek do produktów mlecznych, musli, deserów i dżemów.

Przeczytaj więcej na temat topinamburu: Jak wykorzystać topinambur w kuchni?

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Produkty firmy Topina sprzedwane są w eko sklepach, interesują się nimi także osoby mające problemy z trawieniem glutenu.

Jak zauważa przedstawiciel przedsiębiorstwa, zainteresowanie topinamburem z roku na roku jest coraz większe choć wciąż jest to towar bardzo niszowy. Dużym zainteresowaniem cieszyło się stoisko firmowe „bulw” podczas ostatniego Grune Wohe w Berlinie.

Targi BioFach odbyły się w Norymberdze w dniach 13-16 lutego 2013. To największa światowa impreza targowa branży ekologicznej. Przeczytaj nasze teksty na temat: BioFach 2013.

Brak postów do wyświetlenia