Teraz czytasz...
Organic Food Conference. Zarejestruj się!
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Organic Food Conference. Zarejestruj się!

Agnieszka Gotówka
Organic Food Conference

Organic Food Conference odbędzie się w dniach 30 września-1 października w Warszawie. Podczas spotkania będziemy dyskutować m.in. o przyszłości żywności ekologicznej. To już ostatni dzwonek, aby zarejestrować się i zarezerwować wirtualne lub fizyczne miejsce.

Organic Food Conference to międzynarodowa konferencja branżowa przygotowana przez Międzynarodową Federację Rolnictwa Ekologicznego (IFOAM) oraz Polską Izbę Żywności Ekologicznej.

Organizatorzy na konferencję zapraszają przetwórców, sprzedawców detalicznych, handlowców, importerów, a także wszystkich, którym bliski jest temat żywności ekologicznej. W trakcie spotkania będzie można dzielić się doświadczeniem, nawiązać nowe kontakty i uzyskać wgląd w rynkowe trendy.

Program Organic Food Conference

Pierwszego dnia omówiony zostanie rozwój rynku ekologicznego teraz, w 2030 r. i później. W debacie udział weźmie m.in. dr Helga Willer z Instytutu Badawczego Rolnictwa Ekologicznego (FiBL).

Sylwester Strużyna, Prezes Zarządu Bio Planet S.A. oraz Chiara Faenza, CSR Manager w Coop Italia, spróbują odpowiedzieć na pytanie, jak osiągnąć cel 25% gruntów ekologicznych w UE do 2030 r.

Na temat inicjatyw w zakresie znakowania zrównoważonego rozwoju i roli, jaką może odegrać w nich sektor ekologiczny, porozmawiamy z Natachą Sautereau z ITAB Planet-Score i Olivierem Andrault z UFC Que Choisir.

Pierwszy dzień konferencji zakończy koktajl i kolacja networkingowa.

Drugiego dnia konferencji podjęty zostanie temat spodziewanych zmianach w nowym rozporządzeniu UE w sprawie produkcji ekologicznej. Głos w tej sprawie zabiorą: Michel Reynaud, członek zarządu IFOAM Organics Europe i inni prelegenci wysokiego szczebla.

Będzie też mowa o opakowaniach w branży ekologicznej, o których opowiedzą m.in. Stevena Ijzermana z EkoPlaza oraz Valentinę Pizzi, Marketing i CFO w Pizzi Osvaldo & C. Spa.

Roberto Pinton, członek zarządu IFOAM Organics Europe, podzieli się wnioskami z projektu ProOrg – opracowanie zestawu strategii i narzędzi (Code of Practice), które mogą pomóc przetwórcom żywności ekologicznej w doborze odpowiednich technologii.

Organic Food Conference zakończy Janusz Wojciechowski, Europejski Komisarz ds. Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich oraz Jan Plagge, Prezes IFOAM Organics Europe.

Konferencja odbędzie się w systemie hybrydowym. Organizatorzy zapraszają do fizycznego dołączenia do wydarzenia w PTAK WARSAW EXPO lub śledzenia go online. Obowiązują zapisy.

Biokurier objął patronat medialny nad wydarzeniem.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.