Jesienne Powstanie Witalne to dwudniowe szkolenie branżowe dotyczące żywienia grupowego i kuchni roślinnej w restauracjach, hotelach, pensjonatach oraz gospodarstwach agroturystycznych.
Dzięki udziałowi w szkoleniu poznasz odpowiedzi na pytania:
– Jak optymalizować koszty żywienia gości z zachowaniem zasad zrównoważonej diety?
– Jak dopasować menu do zmieniających się oczekiwań świadomych konsumentów?
– Jak optymalnie żywić gości dietą roślinną?
– Co wynika z trendu na dietę bezglutenową, wegańską i ekologiczną?
– Dlaczego wegetarian zastępują weganie?
– Jak rozwijać biznes w oparciu o certyfikowane produkty bio?
Tematy warsztatów:
21 listopada
Napój po-witalny + rejestracja
Łódzkie ma pomysł na … Łódzkie Witalne – przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego
Branża witalna. Jest Moc! – Maciej Kozakiewicz, Polska Witalna
Klient witalny nadchodzi – nowe potrzeby świadomego rynku – Henryk Stawicki, strateg, Change Pilots
Pułapki w diecie – Ireneusz Ciara, kucharz terapeuta, Szeflrek
Kogo nęci zdrowe jedzenie? – Małgorzata Leszczyńska, autorka badania, Ośrodek Ewaluacji
Rola społeczności witalnych przedsiębiorstw w europejskiej przestrzeni badawczej – Jolanta Pacura i Michał Kaczmarek z Regionalnego Punktu Kontaktowy Programów Badawczych UE
przerwa energetyczna – lunch
Czego aktualnie poszukują klienci branży witalnej? – obserwacja rynku z ostatnich lat – PANEL
Henryk Stawicki, strateg, Change Pilots; Ewelina Błaszczyk i James Hancock (właściciele), Organic Coffee & more; Ela Krawczykowska, kucharka i konsultantka, Dolce&Vegan; Aneta Młodzik, fotograf w firmie Mlodzikova; Dana Wisłocka, lekarz holisytyczny ze Szwecji
Warsztaty kulinarne – jak przygotować witalną kolację Ela Krawczykowska, Dolce&Vegan i Ireneusz Ciara, Szeflrek
kolacja + networking
Wieczorna kąpiel w dźwiękach mis i gongów – Małgorzata Kronenberger, muzykoterapeuta, Mandala Centrum Szkoleniowe
22 listopada
powitanie dnia
energetyczne śniadanie + networking
Warsztat kulinarny – jak przygotować witalne śniadanie? Ela Krawczykowska, Dolce&Vegan i Ireneusz Ciara, Szeflrek
przerwa energetyczna + drugie śniadanie
Marketing wizualny w branży witalnej – Aneta Młodzik, Mlodzikova, właściciel i twórca, film, fotografia, blog&youtube, mlodzikova.com
Warsztat kulinarny – jak przygotować witalny obiad?
Ela Krawczykowska, Dolce&Vegan i Ireneusz Ciara, Szeflrek
przerwa energetyczna + lunch
Jak stworzyć ofertę gastronomiczną w odpowiedzi na to, czego świadomi klienci naprawdę potrzebują? – Henryk Stawicki i Justyna Turek, strateg i projektantka z Change Pilots
Podsumowanie szkolenia
Szczegółowe informacje i zapisy: www.powstaniewitalne.pl