I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej na Śląsku Cieszyńskim


28 września na zamku w Kończycach Małych (gmina Zebrzydowice) odbędą się I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej. Impreza ma charakter lokalny, jednak przygotowywana jest z dbałością o każdy szczegół.


Dotychczas targi żywności ekologicznej i tradycyjnej odbywały się w dużych miastach.

Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by nadać wydarzeniu lokalnego charakteru

– przekonuje Joanna Gwizdała, inicjatorka imprezy, pełniąca funkcję radnej w Kończycach Małych. I dodaje:

Chcemy promować żywność ekologiczną, tradycyjną wśród mieszkańców naszej gminy.

Czas na grzyby!

I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej. Co w programie?

W trakcie targów promowane będą produkty naturalne, jak również ekologiczne metody uprawy i produkcji żywności.

Będzie można porozmawiać z wystawcami i np. dowiedzieć się, w jaki sposób otrzymać certyfikat ekologiczny. Targi będą też stanowić okazję do zakupu wysokiej jakości polskich produktów, m.in. chleba, miodu, wędlin, wyrobów z mleka, owoców i warzyw

– zapewnia Joanna Gwizdała.

Imprezie towarzyszyć będą liczne atrakcje i niespodzianki, m.in. warsztaty z pszczelarzami oraz warsztaty kulinarne dla dzieci.

Co? Gdzie? Kiedy?

I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej odbędą się na Sali widowiskowej zamku przy ul. Staropolskiej 5 w Kończycach Małych (gmina Zebrzydowice). Impreza rozpocznie się o 9.00 i potrwa do 17.00. Wstęp jest bezpłatny.