8 i 9 lutego 2019 r. w poznańskiej Arenie odbędzie się Wege Festiwal. Wydarzenie będzie okazją do poznania roślinnej kuchni z różnych zakątków świata. Udział w wydarzeniu zapowiedziało blisko 100 wystawców z całego kraju.
Roślinna kuchnia wietnamska, meksykańska, koreańska czy indyjska zaoferuje podróż po smakach całego świata. Nie zabraknie orientalnych dań. Goście będą mogli posmakować kolorowe hot dogi w chrupiącej bułce z warzywnymi dodatkami, chińskie pierożki z przeróżnymi farszami, wege kebaby czy też koreańskie dania z kimchi. A to tylko niektóe z propozycji.
Na Wege Festiwalu pojawią się również pyszne desery w postaci puszystych serników, kremowych czekoladowych brownie czy też orzechowych tureckich słodkości. Tak szeroka oferta sprawi, że będzie to miejsce, gdzie można spędzić dzień zapoznając się z produktami, które udowodnią, że bycie wege to nie tylko zmiany w sposobie żywienia.
Wege Festiwal nie tylko dla wegan
Podsumując, na Wege Festiwalu znajdziecie:
- najlepszą kuchnię polskich wege restauracji i blogerów, przepyszne falafele, hummusy i wege burgery, wege odsłony domowych dań, zupy, kuchnie świata, desery, ciasta, ciasteczka,
- wyjątkowe przyprawy, przetwory i produkty pakowane,
- wyjątkową modę bez dodatków skóry i futra od młodych projektantów,
- książki, kosmetyki cruelty free oraz produkty dla dzieci.
Co? Gdzie? Kiedy?
Wege Festiwal odbędzie się w poznańskiej Arenie w weekend 9-10 lutego w godzinach od 11.00 do 19.00 (w niedzielę do 18.00). Wstęp jest biletowany od 11:00-13:00, po godzinie 13:00 wstęp bezpłatny.