Teraz czytasz...
16 marca startuje Wege Festiwal w Katowicach
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

16 marca startuje Wege Festiwal w Katowicach

Agnieszka Gotówka
https://biokurier.pl/ekorynek/edyta-stepczynska-o-miesnych-zamiennikach-w-weganskiej-diecie-wywiad/https://biokurier.pl/ekorynek/edyta-stepczynska-o-miesnych-zamiennikach-w-weganskiej-diecie-wywiad/

16-17 marca w Katowicach w Galerii Szyb Wilson odbędzie się Wege Festiwal. Udział w wydarzeniu zapowiedziało co najmniej 50 wystawców, którzy zachęcać będą do próbowania smaków roślinnej kuchni świata. 

Nie zabraknie orientalnych dań. Goście będą mogli posmakować kolorowe hot dogi w chrupiącej bułce z warzywnymi dodatkami, chińskie pierożki z przeróżnymi farszami, wegańskie burgery czy też koreańskie gołąbki z kimchi. Idealne na deser będą czekoladowe brownie, kremowe serniki, orzechowe baklawy, wegańskie lody. A to tylko niektóre z propozycji.

Wege Festiwal odwiedzą wystawcy prezentujący roślinną kuchnię indyjską, gruzińską, meksykańską, koreańską, a także wietnamską. Będzie można przekonać się, że bycie wege to nie tylko zmiany w sposobie żywienia, ale też kulinarna przygoda.

Na odwiedzających Wege Festiwal czekają:

  • najlepsza kuchnia polskich wege restauracji i blogerów, przepyszne falafele, hummusy i wege burgery, wege odsłony domowych dań, zupy, kuchnie świata, desery, ciasta, ciasteczka,
  • wyjątkowe przyprawy, przetwory i produkty pakowane,
  • wyjątkową modę bez dodatków skóry i futra od młodych projektantów,
  • książki, kosmetyki cruelty free oraz produkty dla dzieci.

Co? Gdzie? Kiedy?

Wege Festiwal odbędzie się w katowickiej Galerii Szyb Wilson w weekend 16-17 marca w godzinach od 11.00 do 19.00 (w niedzielę do 18.00). Wstęp jest bezpłatny.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.