Wszystkie składniki z wyjątkiem czosnku niedźwiedziego krótko (tylko do połączenia się składników) mieszaj w misce łyżką lub szpatułką, aż do uzyskania miękkiej, jednolitej masy, którą da się formować.
Miskę przykryj szczelnie folią i odstaw przynajmniej na 30 minut, a najlepiej na 8–10 godzin, ale jeśli Ci się spieszy, przejdź do kolejnego etapu.
Nastaw piekarnik na 180 stopni. Posiekaj drobno listki czosnku niedźwiedziego.
Podziel ciasto w misce na 8–9 części i ręką zwilżoną wodą lub zanurzoną wcześniej w mące odrywaj kawałki ciasta, wierzch obtaczaj w posiekanym czosnku niedźwiedzim i układaj na blasze wyłożonej papierem dopieczenia lub natłuszczonej i obsypanej otrębami.
Bułeczki nie muszą mieć idealnego kształtu, nie trzeba ich specjalnie formować. Możesz posypać je z wierzchu mąką i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piecz ok. 25 minut, aż się lekko zarumienią.