Wegańskie leczo zrobisz w kilka minut. Jest bardzo pożywne i smaczne. Pełne warzyw i przypraw. Idealne na obiad lub ciepłą kolację.Autorką przepisu jest Natalia Krupska, autorka książki "Vege Lunchbox", która ukazała się nakładem wydawnictwa Pascal.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wegańską kiełbasę, dodajemy pokrojone w paski pieczarki.
Kiedy cebula się zeszkli, dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie pokrojone w kostkę warzywa, fasolę, ananasa, koncentrat pomidorowy, wodę, sos sojowy i przyprawy.
Przykrywamy pokrywką i gotujemy całość przez pół godziny, od czasu do czasu mieszając.
Podajemy z pajdą świeżego chleba.
Wartości odżywcze
Kalorie: 740kcal
Słowa kluczowe leczo, szybkie gotowanie, wegańskie potrawy
Próbowałeś/aś już tego przepisu?Let us know how it was!