W misce rozetrzyj świeże drożdże z połową wody, syropem z agawy i 1 łyżką mąki.
Odstaw na 15 min w ciepłe miejsce, aż drożdże zaczną pracować.
W dużej misce wymieszaj mąkę z solą, po środku zrób dołek, wlej rozczyn drożdżowy, oliwę, zamieszaj od środka, a potem zagnieć ciasto.
Wyrabiaj je przez 10 minut, aż ciasto będzie gładkie (jeżeli ciasto będzie zbyt kleiste możesz dodać ½ kubka mąki dodatkowo).
Przełóż ciasto do natłuszczonej miski, przykryj folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce na 1 h, aż podwoi objętość.
Po tym czasie podziel je na 8 części, z każdej uformuj kulkę, ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy. Przykryj ściereczką i odstaw na 45 min, powinny się napuszyć.
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Kiedy bułki wyrosną, posmaruj wierzch mlekiem roślinnym, ja użyłam migdałowego, posyp nasionami sezamu.
Piecz przez około 15 min, aż będą złociste na wierzchu.