Go Back

Makaron z grochu z pesto pietruszkowym

Katarzyna GubałaKatarzyna Gubała
Przepis opracowała Katarzyna Gubała, autorka książki "Wege energia, Moc i siła z roślin. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej".
Przepis pochodzi z serwisu Biokurier.pl.
Porcje 2
Kalorie 625 kcal

Składniki
  

  • 125 g makaronu z grochu lub z soczewicy, ciecierzycy, ryżu
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • garść nerkowców
  • 50 g wegańskiego twardego żółtego sera
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 czerwony grejpfrut
  • sól, pieprz (do smaku)

Przygotowanie
 

  • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Natkę pietruszki siekamy.
  • Orzechy blendujemy na gładko.
  • Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.
  • Grejpfrut obieramy, dzielimy na cząstki i — według uznania — oddzielamy miąższ od albedo(białej błony).
  • Makaron podajemy ciepły z pesto pietruszkowym i kawałkami grejpfruta.