Go Back

Kotlety ziołowe

Kotlety ziołowe są rewelacyjne na obiad. Zrobisz je szybko z łatwo dostępnych składników. Nadmiar możesz zamrozić.
Idealnie komponują się z ziemniakami oraz marchewką z groszkiem.
Autorką przepisu jest Katarzyna Kosmala, autorka książki "Ziołowe smaki".

Składniki
  

  • 700 g mielonej wieprzowiny
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka posiekanej szałwii
  • pół szkl. posiekanej pietruszki
  • pół łyżeczki soli
  • pół pieprzu
  • olej do smażenia

Przygotowanie
 

  • W miseczce wymieszaj mięso z posikanymi ziołami, solą i pieprzem.
  • Odstaw na 2 godz. do lodówki.
  • Po wyjęciu uformuj kotleciki i smaż je na rozgrzanym oleju.
Próbowałeś/aś już tego przepisu?Let us know how it was!