Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Szybki przepis na gofry [chrupiące!]
Autorką przepisu i zdjęcia jest Katarzyna Kosmala, autorka książki "Ziołowe Smaki" dostępnej w sklepie biokurier.pl
Przepis na chrupiące gofry ukazał się w drukowanym czasopiśmie Biokurier (2/2021).
Drukuj przepis
Przypnij przepis
Składniki
1 ¾
szklanki
mąki
(może być pszenna ,orkiszowa, pełnoziarnista)
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
1 ½
szklanki
mleka
(zwykłego lub roślinnego)
½
szklanki
tłuszczu
(stopionego masła lub oleju)
2
jajka
kilka kropel
olejku waniliowego
szczypta
soli
2
łyżki
substancji słodzącej
(może być cukier, cukier trzcinowy lub ksylitol)
Przygotowanie
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać mikserem.
Odstawić ciasto na 10 minut.
Ciasto nakładać na rozgrzaną gofrownicę.
Piec według instrukcji gofrownicy.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Próbowałeś/aś już tego przepisu?
Let us know
how it was!