Teraz czytasz...
Wegetariańska Szkoła Gotowania. Naprawdę krok po kroku…
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Wegetariańska Szkoła Gotowania. Naprawdę krok po kroku…

Nie bez przesady książkę autorstwa Leny Tritto określić można jako podręcznik wegetarianizmu. Znajdują się w niej elementarne wiadomości z tego zakresu, ale i bardzo prosty jest sposób prezentacji receptur dań. Przepisy zostały bowiem przedstawione krok po kroku. Opatrzono je fotografiami (w książce jest ich aż 500), ukazującymi kolejne fazy przygotowania potrawy.

Książka podzielona jest na cztery części:

• zboża,
• warzywa strączkowe,
• tofu, seitan, tempech
• nasiona oleiste.

Każdy rozdział otwiera bogaty w informacje wstęp, który dotyczy właściwości i zalet opisywanego produktu. Na zdjęciach prezentowana jest również lista potrzebnych składników, a zatem już na pierwszy rzut oka widać, co je potrzebne, by ugotować krokieciki z gryki z dipem z buraka czy choćby placek z płatków owsianych i grzybów.

Spis potraw został wzbogacony o specjalne oznaczenia: bez mleka, bez jajek, bezglutenowa, wegańska, co pozwala na wybór dania zgodnie ze wskazaniami dietetycznymi.
W książce znajdują się przepisy łatwiejsze, jak i te o nieco wyższym stopniu trudności. Część receptur opiera się na składnikach łatwo dostępnych, krajowych, część natomiast wymaga pewnej wiedzy na temat kuchni orientalnej.

Autorka książki, Lena Tritto jest wykładowcą sztuki kulinarnej, prowadzi zajęcia z dietetyki i warsztaty kulinarne w Bolonii.

Dlaczego warto sięgnąć po „Wegetariańską szkołę gotowania krok po kroku”?

Zobacz także


• zawiera wiele istotnych informacji na temat produktów wykorzystywanych w kuchni wegetariańskiej,
• nowatorski sposób prezentacji przepisów,
• ponad pół tysiąca fotografii, prezentujących listę potrzebnych składników i poszczególne fazy przygotowania dania,
• przejrzysty podział treści,
• spis potraw ze wskazaniem na potrawy wegańskie, bezmleczne, bezjajeczne i bezglutenowe.

Kup książkę Wegetariańska szkoła gotowania. Krok po kroku na czytajwkuchni.pl

WYDAWNICTWO: Jedność OPRAWA: miękka LICZBA STRON: 224 FORMAT: 195×240

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.