KATEGORIA:

Eko turystyka

Ekoturystyka, czyli turystyka z szacunkiem dla środowiska naturalnego. Piszemy o podróżowaniu z szacunkiem dla lokalnej kultury i tradycji. Doradzamy wielbicielom lokalnych smaków i produktów. Tematem tej kategorii jest nie tylko ekoturystyka, ale także turystyka kulinarna i kulturowa. W drogę!

Ekoturystyka, ostatnie artykuły

w tej kategorii
Eko turystykaRelaks

Finca, czy turystyka wiejska na hiszpańską nutę

Finca jest trwałym elementem hiszpańskiej kultury i historii. Do okresu uprzemysłowienia  była symbolem bogactwa i dobrobytu właścicieli. Dziś stanowi oazę ciszy i spokoju. Chętnie wynajmują ją turyści, zwłaszcza ceniący sobie …

czytaj więcej >>
Eko turystykaRelaksRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Czy istnieje turystyka kulinarna po koronawirusie? Rozmowa z Hubertem Gonerą

Karol Przybylak. Na wstępie gratuluję wyboru na ambasadora World Food Travel Association. Czym będziesz się teraz zajmować? Opowiedz też o samej organizacji, bo na pewno nie jest w Polsce szerzej …

czytaj więcej >>
Eko turystykaRelaks

Pogórze Dynowskie. Co warto zobaczyć a czego posmakować?

Pogórze Dynowskie to miejsce wciąż nieodkryte przez turystów i na dodatek oferujące ciszę, spokój i nieskażoną przyrodę z dodatkiem ciekawych kulinariów.  Wystarczy udać się na południe od Rzeszowa i Łańcuta, …

czytaj więcej >>
Łomnicka Hala Mleczna, Sery Łomnickie
Eko turystykaRelaksRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Łomnicka Hala Mleczna – zobacz jak powstają rzemieślnicze sery

Łomnicka Hala Mleczna pozwala „na żywo” obserwować proces powstawania rzemieślniczych serów. To nowy pomysł twórców Serów Łomnickich, ktore znane są od dekady smakoszom polskich tradycyjnych serów regionalnych. 

czytaj więcej >>
Eko turystykaRelaksRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym – konferencja online

Stworzenie płaszczyzny wymiany poglądów i doświadczeń oraz zaprezentowania dobrych praktyk – to cele jakie chcą osiągnąć organizatorzy konferencji „Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym”. Konferencja odbędzie się w dniach: …

czytaj więcej >>
Akcja promocyjnaEko turystykaLess Waste

Jak wybrać kubek i termos wielorazowy? Czyli picie, woda, kawa i… less waste.

W podróży, czy pracy macie ochotę na kawę albo herbatę? Dbacie o to, by codziennie pić odpowiednią ilość wody? I dobrze! Warto jednak wyrobić sobie nawyki, które pozwolą nam przy …

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Eko biblioteka: