Wegańska Kuchnia Polska na ebooku

blank

Wegańska kuchnia Polska autorstwa Edyty Stępczyńskiej to jedna z pierwszych publikacji, która pokazuje, że weganizm można połączyć z rodzimą tradycją. Teraz dostępna jest także w ebookowych formatach mobi i epub.

Wegańska Kuchnia Polska to książka kulinarna, w której znajdziecie 64 przepisy podzielone na 7 grup:

  • zupy – kluski,
  • pierogi,
  • naleśniki – zamienniki mięsa – gulasze,
  • kapusty – pasztety i pasty – dodatki,
  • przystawki,
  • sałatki – desery

Tradycyjne polskie potrawy w bezmięsnej wersji. Dlaczego nie?

Z Wegańską Kuchnią Polską przyrządzisz potrawy, które wydawałoby się nie mają racji bytu bez składników odzwierzęcych.  Edyta Stępczyńska odczarowuje je i komponuje na nowo tak, aby smakowały tradycyjnie “jak u mamy” a jednocześnie nie bazowały na składnikach odzwierzęcych.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

W Wegańskiej Kuchni Polskiej znajdziesz m.in. przepisy na potrawy takie jak:

  • rosół
  • gulaszowa
  • kopytka
  • kotlety mielone
  • kotlet a la schabowy
  • kotlet a la devolaiile
  • pulpety
  • gołąbki
  • gulasz
  • pasztet
  • budyń
  • kisiel
  • majonez
  • tofu a la ryba w galariecie

Najtańsze oferty na ebooka

Najtańsze oferty na ebooka Wegańska Kuchnia Polska wyszukacie za pośrednictwem serwisu upolujebooka.pl

Wegańska Kuchnia Polska – opinie o książce

Jeśli tęsknicie za smakiem tradycyjnej, rodzimej kuchni w wersji roślinnej, trafiliście na idealną książkę! Rozsmakujcie się w niej i cieszcie się pierogami, bigosami, gulaszami i galaretami…

Jola Słoma & Mirek Trymbulak – projektanci mody oraz kucharze bezglutenowej kuchni wegańskiej w Atelier Smaku.

Chcąc zrezygnować z mięsa i nabiału w diecie, nie trzeba przechodzić na egzotyczne gotowanie. Łatwe przepisy Edyty zaspokoją potrzeby osób, które szukają sposobów na zachowanie tradycyjnej kuchni, mimo zmiany w stosowanych składnikach.

Sylwia Falkiewicz, autorka wegańskiego bloga wszystkojestwglowie.pl

Książka Edyty Stępczyńskiej, choć w tytule kładzie akcent na weganizm, jest idealna również dla osób, które chcą nadać swoim daniom innego – zdrowszego – charakteru. Dania w niej zawarte są opracowane na podstawie ogólnodostępnych składników. Receptury są tak przygotowane, że łatwo o użycie zamienników. „Wegańska Kuchnia Polska” zatem pełna jest inspiracji, pomysłów i podpowiedzi. Jest odpowiednia dla osób, które nie czują się w kuchni pewnie.

Agnieszka Gotówka, redaktor naczelna biokurier.pl

blankKsiążka jest też cały czas dostępna w tradycyjnej formie, m.in. w naszym e-sklepie. Sprawdź: Wegańska Kuchnia Polska

 

Brak postów do wyświetlenia