Żywność ekologiczna na Oktoberfest

blank

Do tej pory święto piwa Oktoberfest charakteryzowały: kurczak, piwo i tłumami ludzi. Żywność ekologiczna zdecydowanie nie była w centrum uwagi. Sytuacja powoli się zmienia.

Na tegorocznym Oktoberfest pojawią się rolnicy ekologiczni, którzy zaoferują przybyłym całą gamę żywności ekologicznej. W jakości BIO serwowane będą: grillowany kurczak lub kaczka, bułka z kiełbasą ekologiczną, wieprzowina. Dla przybyłych na Oktoberfest przygotowano również atrakcję – mogą oni odwiedzić ekologiczną kucnię, w której przygotowywane będą potrawy: od drobiu i schabu po specjały z ziemniaków i różnych deserów. Organizatorzy zapowiadają przybycie kilkudziesięciu wystawców z żywnością ekologiczną.

Oktoberfest czyli Święto październikowe to dożynki chmielowe w Monachium w Bawarii (Niemcy). Oktoberfest odbywa się corocznie na przełomie września i października i jest jednym z największych na świecie festynów ludowych. W ostatnich latach przeciętna liczba odwiedzających wynosiła sześć milionów. W trakcie trwania festynu spożywane jest około pięciu milionów litrów piwa, sprzedawanego tradycyjnie w litrowych kuflach tzw. Mass.

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

Biofach / fot.:wikipedia

 

 

Jeśli chcą być Państwo na bieżąco z aktualnościami i artykułami zamieszczanymi na https://biokurier.pl zapraszamy do skubskrypcji newslettera (po lewej stronie u dołu)!
Raz w tygodniu dostarczamy porcji świeżych informacji!
blank

 


 

{jcomments on}
Nowe trendy na rynku ekologicznym ? to temat konferencji organizowanej przez redakcję Biokuriera w ramach najbliższej edycji (15-17 października) Targów Natura Food w Łodzi. Nasi prelegenci przybliżą słuchaczom tematy sprawiedliwego handlu, naturalnej kosmetyki, eko tekstyliów, ekoproduktów dla dzieci. Handlowcy będą mieli okazję dowiedzieć się jak włączyć się w ogólnopolskie kampanie dotyczące zdrowego odżywiania.

Brak postów do wyświetlenia