Żywność eko w zestawie piknikowym – nowa propozycja dla Warszawiaków. Mamy też konkurs

Organitheka to warszawskie bistro serwujące odżywcze dania kuchni roślinnej. Menu oparte jest wyłącznie na żywności ekologicznej. Na sezon letni przygotowana została specjalna oferta piknikowa. Mamy w związku z tym niespodziankę dla czytelników Biokuriera.

Organitheka znajduje się przy ul. Emilii Plater 36 (wejście od ul. Twardej 1). Tutejsze menu zmienia się każdego dnia. Jego bazą są ekologiczne produkty sezonowe komponowane w ten sposób, aby były zbilansowane i pełnowartościowe (zwłaszcza pod kątem zawartości białka).

Przykładowe potrawy? Krem z marchewki z czarnuszką, Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, imbirem i trawą cytrynową, Risotto z boczniakiem, suszonymi pomidorami, cukinią oraz sałatką z kolorowych pomidorów, Makaron gryczany z tempehem.

– W naszych magazynach nie znajdziecie konserw, mrożonek, białej mąki, tłuszczy trans ani cukru. Korzystamy ze świeżych, najchętniej sezonowych produktów komponując dania tak, aby były pełnowartościowym i zbilansowanym posiłkiem – zapewnia Sigrid Janekovic, właścicielka lokalu.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

W ofercie Organitheki znajdziecie również wyciskane na zimno soki owocowo-warzywne i ręcznie wyciskane mleka roślinne (raw), wyrabiane na miejscu wegańskie jogurty, bezglutenowe chlebki raw, sezonowe pasty, pesto oraz bezcukrowe desery i ciasta.

Raz w miesiącu bistro organizuje również warsztaty z domowej produkcji mleka i jogurtów.

Ekologiczne zestawy piknikowe i konkurs

Z okazji sezonu letniego bistro zaproponowało ofertę ekologicznych zestawów piknikowych. Dla czytelników Biokuriera (z terenu Warszawy i okolic) przygotowaliśmy w związku z tym konkurs. Prosimy o przesłanie na adres konkursy[at]biokurier.pl przykładowych 2-3 produktów kuchni roślinnej, które zabaralibyście na bezludną wyspę (we wiadomości koniecznie zawrzyjcie również telefon, aby pracownicy bistro mogli się z Wami skontaktować). Napiszcie także dlaczego akurat te produkty wzięlibyście ze sobą. 5 najciekawszych nagrodzimy koszykami pinknikowymi wypełnionymi ekosmakołykami wytworzonymi w bistro.

W każdym koszyku znajdą się:

sezonowe pesto,
chlebek raw,
jogurt weganski,
mleko z orzechow (raw)
pudding jaglany
drukowany numer Biokuriera (2/2016)

Wartość koszyka: ok. 50 zł

Na odpowiedzi czekamy do czwartku 2 czerwca do godziny 12:00. Wyniki opublikujemy tego samego dnia.

Konkurs rozstrzygnięty! 🙂

Nagrody powędrują do: Katarzyny Z., Zuzany R., Izy M, Izy C i Aleksandra H. Serdecznie gratulujemy. Lektura Waszych zgłoszeń pozwala dojść do wniosku, że największym wzięciem na bezludnej wyspie cieszyłyby się: kokos i ciecierzyca (zazwyczaj pod postacią hummusu). Dziękujemy za wspólnązabawę. 

Gdzie znajduje się Organitheka?

Lokalizacja (to tutaj będzie można odebrać nagrody):

Bistro Organitheka
ul. Emilii Plater 36 wejście od ul. Twardej 1
00-113 Warszawa

Regulamin konkursu 

1. Organizatorem konkursu jest wydawca Biokuriera, Eko Media z siedzibą przy ul. Siedleckiej 62 w Bydgoszczy. Numer NIP: 967 116 72 17
2. Konkurs polega na przesłaniu na adres konkursy[at]biokurier.pl propozycji przykładowych 2-3 produktów kuchni roślinnej, które zabralibyście na bezludną wyspę
3. Nagrodą w konkursie są zestaw produktów ufundowany przez Bistro Organitheka, które odpowiada także za jego dostarczenie do zwycięzcy (odbiór tylko i wyłącznie w bistro po wcześniejszym uzgodnieniu terminu. Uwaga! Nie jest możliwa wysyłka koszyków pocztą).
4. Przesłanie zgłoszenia konkursowego na konkursy[at]biokurier.pl oznacza akceptację regulaminu oraz na przetwarzanie nadesłanych danych osobowych na potrzeby realizacji konkursu.

Brak postów do wyświetlenia