Żywność BIO na targach Polagra

Eko żywność nie odgrywa na Polagrze roli wiodącej, ale polskich i zagranicznych producentów oferujących takie produkty, bądź zainteresowanych nimi, przybywa.

Pokaz biopiekarza

W niedzielę 29 września 2014 na stoisku „Strefa Niszy, Innowacji i Tradycji” prowadzonym przez redakcję czasopisma Mistrz Branży, do metod ekologicznych przekonywał piekarzy Bogdan Smolorz. Fachowych porad udzielała natomiast Dorota Kowalewska z jednostki certyfikującej BioCert. Zarówno Bogdan Smolorz jak i Anna Kania z Mistrza Branży zadowoleni byli z zainteresowania targami oraz debaty, która wywiązała się w trakcie pokazu.

Zobacz relację Bogdana Smolorza na facebooku

Smaki regionów

Producenci ekologiczni obecni byli przede wszystkim w strefie „Smaki Regionów” (wstęp na tą część Polagry jest bezpłatny), ale ministerialne stoisko promujące żywność BIO dostępne było także na „standardowych” halach Polagry.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Produkty z ekocertyfikatem oferowali również wystawcy zagraniczni, m.in. z Włoch i Maroko. Porozmawiać można było z producentami ekologicznych soków, pieczywa, przypraw, olejów oraz parzonej w Polsce kawy o niskiej kwasowości.

W otwarciu tegorocznej Polagry uczestniczył prezydent Bronisław Komorowski oraz minister rolnictwa Marek Sawicki. Targi Polagra trwają do 2 października a Smaki Regionów do 30 września.

Więcej zdjęć na naszym profilu facebook

Brak postów do wyświetlenia