Wrocław. W sobotę jarmark Krótka Droga

W najbliższą sobotę (26 listopada) po raz kolejny odbędzie się bazar ekologiczny “Krotka droga”. Organizatorzy i lokalni rolnicy ekologiczni zapraszają.

Krótka Droga odbywa się w kawiarni Falanster przy ul. sw. Antoniego 23 w sobotę 26 listopada w godz. 11-13.

Jak zapowiada przedstawicielka organizatorów, Kasia Gawlicz: Tym razem odwiedza nas:

– Gospodarstwo Ekologiczne “Kozia Łąka” w Łomnicy: swieze i dojrzewajace sery kozie;

– Agnieszka Wagner, „Wagnerówka”, Lubnów: owoce, warzywa, przetwory, mąki, kasze, wyroby garmazeryjne

– Malgorzata Bliskowska, Zielone Marzenie: swieze warzywa, roznego rodzaju dynie, przetwory owocowo-warzywne, ziola; specjalnosci: musztarda gruszkowa, marmolada z dyni ze stewia, bulka posna, kwas buraczany i chlebowy o smaku mietowo-miodowym. Uwaga: pani Malgosia zbiera suchy chleb – mozna przynosic

– Gospodarstwo Sadownicze Irena i Andrzej Łaniak, Dolina Baryczy: swieze jabka i gruszki, przetwory z owocow: syropy, soki, dzemy, sorbety, musztarda z gruszek

– Spiżarnia Miodowa, Oława: miody odmianowe, smakowe (wielokwiatowe z dodatkami ziolowymi lub owocowymi) oraz inne produkty pszczele (nalewka propolisowa, masc propolisowa, kosmetyki). Bez certyfikatu produkcji ekologicznej,


– Gospodarstwo ekologiczne w Sadkowie, Wanda Nowicka: kozie mleko, jajka, warzywa, kiszonki, susze. Mozliwe inne produkty z dostawa do domu – po kontacie telefonicznym  (664 563 044)

– Gospodarstwo Ekologiczne „Mandala”, Katarzyna i Wojciech Koncewicz, Mniszków: przetwory z ziol, owocow i warzyw, wypieki (chleby i ciastka), produkty z orkiszu

– Zielona Zagroda, Ewa Dębska& syn Andrzej, Pastewnik: nabiał, wypieki (makowce, baby, serniki), jajka

źródło: Krótka Droga

Interesujesz się rynkiem żywności ekologicznej? Sprawdzaj dział BIO HANDEL na Biokurierze!

Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym