Warszawa. Jarmark Ekologiczny w trakcie WOŚP!

blank
Żywność ekologiczna na wyciągnięcie ręki i możliwość skosztowania potraw przygotowanych ze składników BIO przez najlepszych warszawskich kucharzy – to atrakcje przygotowane w ramach Jarmarku Ekologicznego, który odbędzie się w trakcie tegorocznej edycji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Impreza odbędzie się w dniach 7 i 8 stycznia 2012 (sobota i niedziela) na Placu Konstytucji w Warszawie.

Potrawy na bazie żywności ekologicznej przygotowywać będą: Marcin Suchanek – szef kuchni hotelu Hyatt (Warto przypomnieć, że kucharze z hotelu Hyatt będą też przyrządzać posiłki dla polskiej reprezentacji piłkarskiej w trakcie Euro 2012.), Ernest Jagodziński – szef kuchni hotelu Intercontinental i Maciej Fabisiak – szef kuchni w Restauracji 99.
Inne atrakcje jarmarku to warsztaty wypiekowe, pokazy i degustacje ciasteczek ekologicznych w formie serduszek Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Prezentacje prowadzi Małgorzata Puzio, prezenterka programów kulinarnych TVP, aktorka, promotorka polskiej żywności ekologicznej w kraju i za granicą, nagrodzona i wyróżniona Przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju wsi w 2010r. Autorka książek „Kuchnia Polska, „Domowy wypiek chleba”.

Jarmark Ekologiczny organizowany jest przez Stowarzyszenie Polska Ekologia oraz Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Dochody z Jarmarku zasilą Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.

Kontakt do organizatora:
Jolanta Lyska: 791999724

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

źródło: Polska Ekologia


Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia