Teraz czytasz...
W. Modest – Amaro, A. Kręglicka, J. Szewczyk. Jak konsumenci dobrej jakości żywności mogą wspierać lokalnych producentów

W. Modest – Amaro, A. Kręglicka, J. Szewczyk. Jak konsumenci dobrej jakości żywności mogą wspierać lokalnych producentów

 

Jak miejscy konsumenci dobrej jakości żywności mogą wspierać jej lokalnych producentów? Na to pytanie odpowiedź daje zrealizowany przez Zielony Instytut film.

Do udziału w materiale zaproszono Wojciecha Modesta Amaro (szefa kuchni w Atelier Amaro, które może pochwalić się gwiazdką Michelin) oraz znaną restauratorkę Agnieszkę Kręglicką.

W dalszej części filmu wypowiada się także aktywistka rolnicza Joanna Szewczyk, która ubiegłego lata, za pośrednictwem mediów społecznościowych, zorganizowała ciekawą akcję zbioru owoców w gospodarstwach (ratując je tym samym przed zmarnowaniem).

Zapraszamy do oglądania:

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.