Turcja. Żywność eko prosto z gospodarstwa w hotelowym menu

 
Ekologiczne oliwki, pomidory, winogrona, figi, pistacje i orzechy z własnego gospodarstwa ekologicznego – to specjalności, które swoim klientom oferuje turecki hotel Sentido Perissa.
Żywność eko w menu to jeden z jego atutów.

Sentido Periisa to pięciogwiazdkowy hotel znajdujący się w jedym z popularnych turystycznych regionów Turcji na Morzem Śródziemnym (dokładny adres: Kumkoy Yolu Uzeri Bingesik Mevkii by Paloma Hotels Side 07330 Turkey).

Goście hotelowi korzystać mogą z sześciu restauracji – w każdej z nich dostępna jest żywność ekologiczna. Ahmet Turgan, manager hotelu zapewnia także, że: W 500 hektarowym gospodarstwie ekologicznym wytwarza się także wino i oliwę z oliwek. Okazuje się, że catering i jakość serwowanej żywności wpływają na wybór miejsca odpoczynku, bo 37% naszych gości to stali klienci.

Sentido Hotels & Resorts to międzynarodowa sieć hoteli działająca od 2009 roku i posiadająca placówki także m.in.: w Grecji, Hiszpani, Tunezji, na Cyprze. Firma jest częścią grupy turystycznej Thomas Cook.

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
źródło: organic-market.info

Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)


 


<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

Brak postów do wyświetlenia