BIO tofu naturalne i BIO tofu z ziołami to nowe propozycje wprowadzone na rynek przez firmę Polsoja.
BIO tofu naturalne charakteryzuje się delikatnym smakiem i gładką strukturą. Doskonale sprawdza się zarówno jako podstawa past, deserów i wypieków, jak również jako składnik dań gorących.
BIO tofu z ziołami, dzięki zawartości aromatycznych ziół i przypraw, takich jak: czosnek, cząber, tymianek, majeranek, oregano, bazylia i rozmaryn, idealnie nadaje się do sałatek, past i pasztetów roślinnych, kanapek, a także do smażenia i marynowania.
Waga opakowania to 250 g.
Tofu czyli…
Tofu, które określa się często mianem serka sojowego, powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego.Jak głosi legenda, wynaleziono je ok. 2000 lat temu w Chinach. Od tego czasu nie tylko stało się charakterystycznym składnikiem kuchni azjatyckich, ale też zdążyło się zadomowić w Europie, gdzie stało się cenionym składnikiem zarówno potraw pochodzenia azjatyckiego, jak i elementem wzbogacającym tradycyjne kuchnie narodowe.
Sprawdż nowe produkty na eko rynku | Więcej o tofu bio | Sprawdź najtańsze oferty na tofu BIO w Ceneo
źródło: PR