Targi “Pyszna Polska 2017” – znamy szczegóły imprezy

Już za niespełna miesiąc odbędzie się spotkanie przedstawicieli restauracji, hoteli i pensjonatów z Polski i zagranicy. Tragi „Pyszna Polska 2017” odbędą się we wrocławskiej Hali Stulecia w dniach 2-4 czerwca. 

To doskonała okazja do nawiązania nowych kontaktów biznesowych i uwiecznienia swojej marki. To tu spotkają się managerowie, właściciele i producenci wyposażenia, prezentujący swoje nowości oraz dostawcy certyfikowanej żywności i napojów z najwyższej półki.

Udział w targach Pyszna Polska zapowiedzieli szefowie kuchni oraz właściciele restauracji i ekskluzywnych hoteli. Nie zabraknie gości z Europy, m.in. z Francji czy Hiszpanii.
Obok Magdy Gessler, która jest patronem wydarzenia, na targach pojawią się znane osobistości ze świata gastronomii oraz branżowe autorytety: Robert Sowa, Robert Poliński, Mikołaj Rey, Marcin Jabłoński, Beata Śniechowska, Mateusz Nowak, dr Józef Sadkiewicz.

Wykład na temat zdrowego żywienia i warsztaty dotyczące aktywności poprowadzi Jacek Bilczyński, naczelny FIT Magazynu. Nie zabraknie również wystąpień dietetyków.

Na targach Pyszna Polska będzie można wzbogacić swoją wiedzę na temat alkoholi. Wykłady na ten temat poprowadzą Jean-Luc Clabaut – właściciel winnic „SAS MANOIR de VALETTE” oraz Jean Gennaro, dziennikarz z regionu Charente Maritime, który zaprezentuje produkty winne krainy Koniaku: wina, aperitify Pineau de Charente oraz propozycje tych trunków z menu z kuchni francuskiej i polskiej.

Uczestnicy targów będą mogli również wziąć udział w pokazach pieczenia chleba i rewii pierogowej. Atrakcje przygotowało Stowarzyszenie Polska Ekologia.

A kto zapragnie chwili oddechu, będzie mógł odpocząć w interaktywnej strefie chillout. Tam zaprezentowana zostanie wystawa z Baru Barbara (ESK 2016), projekt POLSKI STÓŁ oraz prezentacja „Wrocławska Książka Kucharska”.

Dlaczego warto odwiedzić targi „Pyszna Polska 2017”?

Na targi we Wrocławiu warto się wybrać z kilku powodów, z których najważniejsze to:

– szansa na nawiązanie wartościowych kontaktów biznesowych (również międzynarodowych),
– znalezienie nowych kanałów dystrybucji i wzmocnienie swojej pozycji w branży,
– udział w warsztatach i pokazach kulinarnych,
– wymiana doświadczeń i możliwość odbycia rozmów z liderami gastronomii i hote-larstwa.

Bilety na targi „Pyszna Polska 2017” kupić można w sieci sklepów Empik oraz poprzez stronę internetową organizatora.

Patronat branżowy nad wrocławskimi targami objął Biokurier.pl.

Co: Targi „Pyszna Polska 2017”
Gdzie: Hala Stulecia, Wrocław
Kiedy: 2-4 czerwca 2017 r.

Oprac. Agnieszka Gotówka