Surówka z eko selera z ananasem i kukurydzą


Składniki:

1,5 selera bio (lub dwa średniej wielkości)
1/2 szklanki kukurydzy bio ze słoika (ew. puszkowa bio)
1 szklanka ananasa bio pokrojonego w kostkę (ze słoika, ew. puszkowy)
2-3 łyżki majonezu bez jajek bio (może być tradycyjny, jajaczny)
100-150g jogurtu naturalnego bio
przyprawy bio: pieprz, sól, odrobina curry

Sposób przygotowania:
Selery obieramy ze skóry, myjemy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy (po odsączeniu) kukurydzę i ananasa. Całość “otulamy” w sosie majonezowo-jogurtowym z przyprawami. Całość zaskakuje kompozycją smakową w pozytywny sposób; łączy ostrawy i wyrazisty smak selera ze słodyczą ananasa i kukurydzy. Warto wypróbować!

Autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

[Wróć do spisu Eko Sałatek[Wróć do spisu przepisów ]

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody!

Nasz adres: redakcja@biokurier.pl


 

Brak postów do wyświetlenia