WorldFood Warsaw to wydarzenie business to business poświęcone całemu sektorowi spożywczemu, od produkcji aż po wyrób końcowy i jego sprzedaż. Organizatorzy dbają o to, aby podczas targów zaprezentowana była także oferta żywności BIO.
Targi odbędą się w dniach 19-21 kwietnia w EXPO XXI w Warszawie. Podczas targów będzie można zaprezentować swoje produkty w czterech osobnych sektorach poświęconym alkoholom – Wine&Spirits, technologii produkcji – FoodTech, dodatkom do żywności – Ingredients oraz w nowej sekcji dedykowanej żywności ekologicznej – EcoFood Warsaw.
Manager targów Agnieszka Szpaderska podkreśla:
„Analizujemy potrzeby i sugestie zarówno wystawców, jak i zwiedzających. Kształt kolejnych edycji targów WorldFood Warsaw to właśnie odpowiedź na to zapotrzebowanie. Stąd uzupełnianie wystawy o kolejne strefy tematyczne, rozbudowa programu merytorycznego, nawiązywanie współpracy z nowymi ekspertami i organizacjami branżowymi, rozwiązania logistyczne”.
W nowym sektorze – EcoFood – zaprezentują się firmy związane z branżą ekologiczną – producenci żywności i jej dystrybutorzy. Również program merytoryczny będzie bogaty w zagadnienia dotyczące produkcji ekologicznej. Jest to odpowiedź na rosnący potencjał rynkowy tego sektora oraz zapotrzebowanie zwiedzających tegorocznej edycji, spośród których aż 42% poszukiwało wyrobów organicznych.
Wystawa WorldFood Warsaw na stałe już wpisała się w kalendarz polskich i międzynarodowych targów poświęconych branży spożywczej. Miniona edycja zgromadziła niemal 200 wystawców a liczba zwiedzających znacznie przekroczyła 3 tysiące. Co warto podkreślić, osób ściśle związanych z branżą, wśród których 94% to osoby decyzyjne w firmach – właściciele, kadra kierownicza, managerowie oraz specjaliści.
co: WorldFood Warsaw
gdzie: Warszawa, EXPO XXI
kiedy: 19-21 kwietnia 2015