Teraz czytasz...
Sok z buraków

Sok z buraków

Składniki:
kilka średnich, obranych i umytych buraków bio
i ew. 2-3 średnie jabłka lub seler bio

 

Potrzebny będzie także sprzęt do „pozyskiwania soków”

Sposób przygotowania:

Sam sok ze świeżych buraków jest krwiście czerwony, esencjonalny, a swoją mocą bywa, że niejednego amatora(-kę) „buraczanego nektaru” zadrapie w gardło; aby nabrał łagodniejszego posmaku sugeruję dorzucić jabłko lub (dla zwolenników tylko warzywnych kompozycji) – kawałek świeżego selera.

Jak ktoś lubi – można przyprawić do smaku, ale ogólnie – niekoniecznie – delektujmy się sokiem samym w sobie.

 

 

autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

[Wróć do spisu Eko napojów| [Wróć do spisu przepisów ]


Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.