Sok z buraka kwaszonego BioFood i Miód nektarowy EKOJOTER ze Złotymi Medalami Natura Food 2011

 W trakcie IV Targów Naturalnej Żywności Natura Food rozdano kolejne Złote Medale. Nagrody przydzielano w trzech kategoriach: produkty ekologiczne certyfikowane, produkty naturalne niecertyfikowane oraz produkty tradycyjne.

Nagrody wręczono w trakcie uroczystej kolacji, która odbyła się w Łódzkim Klubie Biznesu przy ul. Piotrkowskiej, po zakończeniu pierwszego dnia targów.

Nagrody w kategorii produkty ekologiczne certyfikowane

W najbardziej interesującej nas kategorii, czyli produktów ekologicznych certyfikowanych złote medale otrzymały sok z buraka kwaszonego zgłoszony przez firmę Żywność ekologiczna Bio Food oraz miód nektarowy malinowy wytworzony w ekologicznym gospodarstwie Radomskich EKOJOTER ze Świdwina (województwo Zachodniopomorskie). Jury przyznało także wyróżnienie, które otrzymało półwytrawne wino ekologiczne z aronii Aronica zgłoszone przez firmę Jantoń.

 

Nagrody w pozostałych kategoriach

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

W kategorii produkty naturalne niecertyfikowane triumfował sok jabłkowy tłoczony „Dar Ogrodu” (o tej inicjatywie jeszcze napiszemy w Biokurierze), a za najlepszy produkt spośród produktów tradycyjnych uznano lody tradycyjne z zakładu cukierniczego Dybalski


Uroczystość rozdania nagród odbyła się w piątkowy wieczór (14 października)

Gratulujemy zwycięzcom!

 

Targi Natura Food odbyły się w dniach 14-16 października 2011 roku w Łodzi. To największa impreza w kategorii produktów naturalnych i ekologicznych w Polsce. Biokurier jest jej partnerem medialnym, już wkrótce zamieścimy więcej reportaży i zdjęć z tegorocznej edycji. Informować będziemy także o wynikach rozstrzygniętych konkursów.

Przeczytaj naszą relację z Natura Food 2011: Natura Food 2011 za nami…

Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym