Smak ekologii i tradycji na Targach Regionalia 2014

Ekologia i tradycja – to hasła, wokół których skupiać się będzie III edycja Targów Regionalia organizowanych w warszawskim Centrum MT Polska. Podczas imprezy lokalni producenci zaprezentują szeroki wybór organicznej żywności i produktów wytwarzanych na bazie receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Wydarzenie bardzo dobrze wpisuje się w popularny trend slow food promujący dbałość o zdrowie i środowisko.  Na stoiskach nie zabraknie też wyrobów rzemieślniczych, rękodzieła czy mody inspirowanej folklorem. III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia odbędą się w dniach 4-6 kwietnia 2014 r. przy ul. Marsa 56c w Warszawie.

– Podczas trzeciej edycji Targów Regionalia silniej będziemy podkreślać ekologię. Chcemy zaproponować wszystkim tym, którzy dbają o środowisko i zdrowy tryb życia, pełen przegląd wyrobów wytwarzanych na bazie naturalnych składników. Zachęcamy więc do udziału w imprezie producentów i dystrybutorów organicznych artykułów. Liczymy, że tak jak podczas poprzedniej odsłony wydarzenia, Centrum MT Polska wypełniać będą wyborne aromaty świeżych wędlin, pieczywa, mięs czy serów, przygotowywanych zgodnie z tradycyjnymi recepturami i w zgodzie z naturą – mówi Bartosz Sosnowski, prezes Międzynarodowych Targów Polska, organizatora Targów Regionalia.

Gdzie smak natury przeplata się z tradycją

Targi Regionalia poświęcone są zdrowej i tradycyjnej żywności oraz wyrobom z Polski i ze świata. Oferta obejmuje produkty regionalne i naturalne, ekologiczne i organiczne, miody oraz wyroby mleczarskie, a także wina i browary regionalne.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Podczas imprezy nie brakuje też artykułów rzemieślniczych, z drewna, ręcznie robionej biżuterii, mody inspirowanej folklorem i kosmetyków naturalnych. Do udziału w wydarzeniu zapraszane są również eko organizacje, stowarzyszenia i fundacje. Oprócz tego, przez trzy dni polskie bogactwo – tyle że od strony przyrodniczej – zaprezentują regiony, jakie wystawiać się będą na Targach Agroturystyka. W ten sposób zwiedzający, szlakiem lokalnych smaków, będą mogli zapoznać się przy okazji z wieloma propozycjami wczasów na łonie natury, z dala od miejskiego zgiełku.

W programie targów przewidziane są m.in. degustacje lokalnych specjałów, kulinarne warsztaty i pokazy gotowania, a także ciekawe konkursy. Ponadto, równolegle zorganizowane zostaną Targi Turystyki i Wypoczynku LATO, które dostarczą szereg podróżniczych inspiracji na sezon wiosenno-letni. Po raz pierwszy odbędą się też Targi Wędkuj z Nami dla pasjonatów wędkarstwa.

Przeczytaj naszą relację z Targów Regionalia 2013:

źródło: Targi Regionalia

Brak postów do wyświetlenia