Podkład (pod masę serową):
Składniki:
1 jajko bio
1/2 szkl. cukru palmowego bio
cukier waniliowy bio
1/2 kostki masła bio
mąka bio:3/4 szkl. orkiszowej graham, 1/2 szkl. orkiszowej białej
czubata łyżka kwaśnej gęstej śmietany (18%) bio
łyżeczka proszku do pieczenia bio
Sposób przygotowania:
Masa serowa:
Składniki: (na dużą blachę, na trochę mniejszą będzie po prostu wyższy)
6 jajek bio
¾ szklanki cukru palmowego bio,
cukier waniliowy bio
½ kostki masła bio
500g jogurtu naturalnego 3,7% bio
1kg półtłustego sera białego bio(zwykle nawet nie chce mi się przepuszczać przez maszynkę – rozdrabniam go widelcem z odrobiną śmietany i też jest ok);
1 opak. budyniu waniliowego bio (bez cukru) – (jeśli nie mamy, to ostatecznie 3 łyżki kaszy manny);
2 łyżki mąki kukurydzianej bio
3 łyżki oleju migdałowego z pestek moreli bio
łyżka płaska proszku do pieczenia bio
rodzynki bio (wcześniej zamoczone na kilkanaście minut w letniej wodzie i odsączone)
Sposób przygotowania:
Piec w piekarniku –do zrumienienia- ok.1 godz. przy ustawieniu na 180-200 st.
Udanego wypiekania i……
SMACZNEGO!autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska
Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!