Sałatka pomidor+ogórek+cieciorka bio


Składniki (czyli wystarczy mieć pod ręką):

4 pomidory bio
3 ogórki małosolne bio
puszkę cieciorki bio
1 średnią cebulę bio
2 łyżki dobrej oliwy organicznej lub oleju rzepakowego/krokoszowego
odrobinę świeżej natki pietruszki bio
przyprawy bio: pieprz /czarny i ziołowy/, sól (nie przesadzajmy z ilością tej drugiej).

Sposób przygotowania:

Pomidory myjemy, kroimy w (pół )plasterki, dorzucamy pokrojone w cienkie plastry ogórki         i cebulę (wcześniej obraną i umytą), dodajemy odsączoną cieciorkę, trochę świeżej natki pietruszki – doprawiamy do smaku i oliwą całość okraszamy.
Smacznego!

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
Autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

 

[Wróć do spisu Eko Sałatek[Wróć do spisu przepisów ]

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody!

Nasz adres: redakcja@biokurier.pl


 

Brak postów do wyświetlenia