Teraz czytasz...
Ryż farmerski
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
NaturaFood & BeEco | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Ryż farmerski

składniki:

3 / 4  szklanki ryżu,

1,5 szklanki wody,

1 / 2 kostki rosołku warzywnego,

5 dag orzechów włoskich,

paczka mrożonych brokułów lub 1 świeży,

2 małe cebule,

ząbek czosnku,

olej,

sos sojowy,

sól.

Sposób przygotowania: Ryż ugotować w wodzie. W tym czasie na patelni podgrzać olej i podsmażyć grubo posiekane orzechy (ostrożnie, bo szybko się palą). Wyjąć je cedzakową łyżką i odłożyć. Na ten sam rozgrzany tłuszcz włożyć cebule i czosnek posiekane, podsmażyć, dodać brokuły, wlać 3 / 4 szklanki wody i łyżkę sosu sojowego oraz 1 / 2  kostki bulionu warzywnego. Dusić do miękkości brokułów (kilka minut), posolić. Dodać ryż, orzechy wymieszać. Podawać na gorąco
.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.