Racjonalne żywienie – konferencja w Warszawie

Ekologiczna Żywność, Prozdrowotne Walory warzyw i owoców oraz GMO to główne tematy prezentacji, które odbędą się w trakcie warszawskiej konferencji „Racjonalne żywienie”


-Konferencje ma wpłynąć na poszerzenie wiedzy o racjonalnym żywieniu, promować zdrowy styl życia oraz rozbudzić zainteresowanie własnym zdrowiem – zapowiadają organizatorzy, czyli  Zespół Szkół Architektoniczno – Budowlanych i Licealnych w Warszawie  oraz Polskie Towarzystwo Higieniczne Zarząd Główny w Warszawie.

Udział w konferencji bezpłatny, ale liczba miejsc ograniczona (rejestracja do dnia 08.04.14, Mirosław Dzikowicki e-mail: mirek221@onet.eu)

Program konferencji:

9.50- 10.00 – otwarcie konferencji Jolanta Pindelska Mirosław Dzikowicki
10.00- 11.35 – „GMO w rolnictwie i produkcji żywności- szanse i zagrożenia”- dr.Piotr Golba, SGGW w Warszawie,
11.40- 12.45 – „Ekologiczna Żywność”- prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska,
SGGW w Warszawie ,
12.45 -14.15 – „Prozdrowotne walory warzyw i owoców”-  dr hab. Ewelina Hallmann, SGGW w Warszawie
13.30-13.40 przerwa
14.15 –14.25 zakończenie konferencji, Mirosław Dzikowicki

Konferencja odbędzie się 11 kwietnia 2014 w budynku  Zespółu Szkół Architektoniczno – Budowlanych i Licealnych w Warszawie w Warszawie (ul. Przyrynek 9 sala nr 26 (parter))