Składniki: 0,5 kg mąki z płaskurki BIO, 125 ml mleka BIO, 2 jajka, 30g drożdzy, cukier, masło, sól
Sposób przyrządzenia:
Pół kilograma mąki rozrobić w 125 ml letniego mleka. W mąkę wbić dwa żółtka, 30 g drożdży, trochę cukru, łyżkę masła, pianę z ubitego białka i trochę soli. Bić tak długo, aż odstanie ciasto od łyżki, rondel obsmarować masłem i osypać tartą bułką i włożyć w to ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce; zaś gdy ciasto wyrośnie, wstawić do gorącego pieca na godzinę.
Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl
Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)
Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!