Ziołowe kotlety [przepis]


Kotlety mielone lubi chyba każdy. Przyrządza się je na różne sposoby. Bardzo dobrze smakują w duecie z marchewką i groszkiem, świetnie też komponują się z pomidorami. Katarzyna Kosmala, autorka książki “Ziołowe smaki”, poleca ziołowe kotlety. Szybkie w przygotowaniu, smaczne i pożywne. 


By przygotować ziołowe kotlety potrzebujesz:

  • 700 g mielonej wieprzowiny
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka posiekanej szałwii
  • 0,5 szkl. posiekanej pietruszki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • olej do smażenia

„Ziołowe smaki” Katarzyny Kosmali [recenzja]

Jak przygotować ziołowe kotlety w trzech krokach?

  1. W miseczce wymieszaj mięso z posikanymi ziołami, solą i pieprzem.
  2. Odstaw na 2 godz. do lodówki.
  3. Po wyjęciu uformuj kotleciki i smaż je na rozgrzanym oleju.

Przepis pochodzi z książki Katarzyny Kosmali “Ziołowe smaki”, którą można kupić na stronie Wydawnictwa Gaj w promocyjnej cenie.