Teraz czytasz...
Ziołowe kotlety [przepis]
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Ziołowe kotlety [przepis]

Katarzyna Kosmala

Kotlety mielone lubi chyba każdy. Przyrządza się je na różne sposoby. Bardzo dobrze smakują w duecie z marchewką i groszkiem, świetnie też komponują się z pomidorami. Katarzyna Kosmala, autorka książki „Ziołowe smaki”, poleca ziołowe kotlety. Szybkie w przygotowaniu, smaczne i pożywne. 

By przygotować ziołowe kotlety potrzebujesz:

  • 700 g mielonej wieprzowiny
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka posiekanej szałwii
  • 0,5 szkl. posiekanej pietruszki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • olej do smażenia

https://biokurier.pl/relaks/eko-biblioteka/ziolowe-smaki-katarzyny-kosmali-recenzja/?highlight=zio%C5%82owe%20smaki%20

Jak przygotować ziołowe kotlety w trzech krokach?

  1. W miseczce wymieszaj mięso z posikanymi ziołami, solą i pieprzem.
  2. Odstaw na 2 godz. do lodówki.
  3. Po wyjęciu uformuj kotleciki i smaż je na rozgrzanym oleju.

Przepis pochodzi z książki Katarzyny Kosmali „Ziołowe smaki”, którą można kupić na stronie Wydawnictwa Gaj w promocyjnej cenie.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.