Pasta z białej fasoli [przepis]

blank

Strączki mogą być świetną propozycją na pożywne śniadanie. Można z nich przygotować wiele smacznych dań. Moją dzisiejszą propozycją jest pasta z białej fasoli. Można ją jeść z pieczywem, ale sprawdzi się też jako dodatek do warzyw. 

Pastę z białej fasoli przygotujesz w 15 min.

Składniki:

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
  • 2 puszki ugotowanej białej fasoli
  • 2 lub 3 białe cebule (może być też cebula szalotka)
  • 2 jabłka
  • tymianek suszony
  • sól
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Strączki: smaczne, zdrowe i odżywcze

Pasta z białej fasoli w 5 prostych krokach

  1. Fasolę z puszki odsączamy.
  2. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oleju kokosowym, rumieniąc ją.
  3. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki, dodajemy do podsmażonej cebulki.
  4. Fasolę blendujemy i dodajemy do niej cebulkę z jabłkiem.
  5. Przyprawiamy do smaku cytryną i solą oraz tymiankiem.

Pasta doskonale smakuje z ogórkiem kiszonym.

Brak postów do wyświetlenia