Teraz czytasz...
Muffinki ze szpinakiem i bananami [przepis]
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
Bio Kurier

Muffinki ze szpinakiem i bananami [przepis]

Muffinki ze szpinakiem? Czy to właściwe połączenie? Okazuje się, że jak najbardziej! Taki wypiek nie tylko dobrze smakuje, ale jest też zdrowy i dodaje energii. 

Muffinki jakich nie znacie. O słodkich wypiekach z historią w tle

Jak przygotować muffinki ze szpinakiem i bananami

Składniki:

  • duża szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej (300 ml)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżki daktyli w proszku
  • 2 szklanki świeżego szpinaku
  • 1,5 banana
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • łyżka octu jabłkowego
  • 1 jajko (opcjonalnie)

Muffinki kasztanowe z melasą karobową [przepis]

Przygotowanie:

Mąkę, sproszkowane daktyle, proszek i sodę mieszamy w misce. Umyte i pozbawione szypułek liście szpinaku ucieramy w blenderze razem z bananami, mlekiem kokosowym, olejem i octem. Łączymy składniki i pieczemy ok. 23 minuty w 200° bez termoobiegu.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.