Makaron z pesto brokułowym [przepis]

blank

Dobrze przygotowany makaron to świetne rozwiązanie na szybki i pożywny obiad. Katarzyna Jankowska (Mama Alergika Gotuje) ma dla naszych Czytelników smaczną propozycję: makaron z pesto brokułowym. Danie idealne dla wegan, opcjonalnie bezglutenowe i bez cukru. 

  • Ilość: 1 porcja
  • Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

Makaron z pesto brokułowym w czterech krokach

  1. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, na krótko przed podaniem.
  2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy makaron prosto z wody i porcję pesto brokułowego, mieszamy i łączymy składniki.
  3. Doprawiamy do smaku, np. solą.
  4. Wymieszany i ciepły makaron układamy na talerzu, posypujemy wegańskim startym parmezanem i uprażonymi pestkami pinii. Podajemy od razu.

Uwaga!

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Osoby z alergią na orzechy powinny uważać także na orzeszki pinii (nasiona sosny).

Autorem przepisu jest Katarzyna Jankowska (Mama Alergika Gotuje).

Przepis pochodzi z najnowszego numeru drukowanej wersji Biokuriera, który w nakładzie 32 000 egzemplarzy dystrybuowany jest w ekosklepach na terenie całej Polski.

Brak postów do wyświetlenia